В социалните мрежи се появиха клипове и снимки на израелски танкове

...
В социалните мрежи се появиха клипове и снимки на израелски танкове
Коментари Харесай

Израелските танкове достигнаха град Газа

В обществените мрежи се появиха клипове и фотоси на израелски танкове и булдозери, блокиращи пътя " Салах ад-Дин ", водещ към град Газа, оповестява Би Би Си.

Изглежда, че достъпът до град Газа и северната част на Ивицата Газа през този път е блокиран.

По информация на Би Би Си танкове са обстрелвали региона. Според локалните управляващи една кола, връщаща се в град Газа от Хан Юнис, е била ударена и в нея са починали няколко души.

Появата на израелски танк на основната автомагистрала в Ивицата Газа безспорно е знак, че примката на Израел към град Газа стартира да се стяга.

Ясно е, че защото израелските сили последователно усилват напъните си, град Газа ще се трансформира в главен център на тяхната военна интервенция. Докато десетки, може би стотици хиляди хора остават в северната част на анклава заради боязън или непримиримост, наподобява, че израелската войска може да се опита да го отреже изцяло.

Има единствено два пътя от север на юг. " Салах ад-Дин ", където се случи случаят тази заран, е главният маршрут. По-малкият път по крайбрежието може елементарно да бъде нападнат от израелски кораби.

Районът на север от Уади Газа е по-слабо обитаем от град Газа на север и Бурей и Нусейрат на юг. Би било разумно точно това да е мястото, където Израел ще се опита да раздели Ивицата Газа на две елементи.

Припомняме, че в събота израелският министър председател Бенямин Нетаняху съобщи, че " Израел стартира втори стадий от войната си против " Хамас " в линията Газа, който ще бъде дълъг и сложен ".

" Армията на Израел продължава интервенцията, започвала през нощта в Газа и ориентирана към ликвидирането на тунелите и други инфраструктури на " Хамас ", както и към премахването на водачите на ислямисткото придвижване. " Това съобщи в събота министърът на защитата на Израел Йоав Галант.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР